m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieStraffeloos inleveren steekwapens bij politiebureau Raalte

Straffeloos inleveren steekwapens bij politiebureau Raalte

De gemeente Raalte doet mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Dit kan van 11 tot en met 15 oktober a.s. anoniem en straffeloos bij het politiebureau in Raalte.

Wapens horen niet thuis in onze samenleving

“Wapens horen niet thuis in onze samenleving. Dat is niet de manier waarop we conflicten willen oplossen,” zegt burgemeester Martijn Dadema. “Landelijk neemt het wapenbezit vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. Gelukkig zien we dat in onze gemeente niet. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is dat we aandacht voor het thema hebben. Bovendien maken we via de inleveractie onze omgeving weer een stukje veiliger.”

Inleverpunt politiebureau Raalte Mettingenlaan 80

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau in Raalte. Dit kan van maandag 11 oktober tot en met vrijdag 15 oktober a.s. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit.

Beoordeel dit artikel: