m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieSamen op weg naar een vitaler Heino

Samen op weg naar een vitaler Heino

Het afgelopen jaar hebben netwerkpartners, waaronder Tactus, het Sportbedrijf, de gemeente, samengewerkt aan het lokale preventie akkoord ‘Vitaal Raalte’. Gisteren is het akkoord ondertekend in het Dorpshuis in Heino. Wethouder Gerria Toeter: “Vanuit het gedachtegoed van positieve gezondheid willen samen met alle partners werken aan een gezonde leefstijl en vitaliteit van alle inwoners in de gemeente Raalte.”

Na papier nu de praktijk

Naast het ondertekenen van het lokale preventie akkoord is stilgestaan bij hoe er invulling wordt gegeven aan de uitvoering van het lokale preventie akkoord. Een aantal organisaties vertelden op welke manier zij hieraan een bijdrage leveren, zoals Tactus, Welzijn en het Sportbedrijf. Wethouder Gerria Toeter en preventie formateur Richard Migchielsen deelden hun perspectief op het akkoord, het proces en vitaliteit.

Positieve gezondheid

In het lokale preventieakkoord van de gemeente Raalte wordt uitgegaan van positieve gezondheid. Dit betekent dat alle partners een gezonde leefstijl promoten, inzetten op veerkracht en mentale weerbaarheid en het verkleinen van kansenongelijkheid als het gaat om gezondheid. Er wordt ingezet op verantwoord drinken, lekker in je vel zitten, gezonde longen en een gezond lichaam.

Nationaal Preventie Akkoord

Het lokale preventieakkoord is onderdeel van het Nationaal Preventie Akkoord, dat zich hoofdzakelijk richt op het terugdringen van gezondheidsschade als gevolg van roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht.

Beoordeel dit artikel: