m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieRaalte ondersteunt evenementen komende jaren

Raalte ondersteunt evenementen komende jaren

De gemeente Raalte is met een enorm aanbod aan evenementen de meest bruisende evenementengemeente van Oost-Nederland. We kennen vele dorps- en buurtfeesten, culturele en culinaire evenementen, muziek- en sportevenementen, maar ook grote evenementen zoals Stöppelhaene, Ribs & Blues en de Sallandse Wandelvierdaagse. De kracht van al deze evenementen is dat ze door en voor inwoners georganiseerd worden. Het college van B&W stelt voor aan de gemeenteraad om een extra impuls te geven ter ondersteuning van deze evenementen.

Wethouder Jacques van Loevezijn:

“We zien dat inwoners in staat zijn om een fantastisch en zeer gewaardeerd aanbod aan evenementen neer te zetten die goed bereikbaar zijn voor bezoekers. Dit willen we als gemeente Raalte verder uitbouwen door extra impuls te geven aan evenementen.”

Raalte bevestigd en bekrachtigd
Dat de gemeente Raalte een echte evenementengemeente is, daar zijn inwoners en bezoekers het over eens. Hier zijn we trots op en dit willen we als gemeente Raalte nog meer versterken door een extra impuls te geven. De kern van het voorgestelde beleid:

  • Verruiming van het aantal evenementen;
  • Stimuleringssubsidie voor evenementenorganisatoren;
  • Vereenvoudiging van vergunningverlening;
  • Financiële ondersteuning verduurzaming evenementen.

Het leven vieren

Inwoners, ondernemers en verenigingen uit de gemeente Raalte hebben de wil om elkaar te ontmoeten, het goed te hebben samen en het leven te vieren.  Die gemeenschapszin uit zich in de gemeente in een enorm aanbod aan evenementen georganiseerd met enorme vrijwillige inzet, veelal zonder overheidsmiddelen en het levert ook nog eens de nodige economisch profijt op, ook voor verenigingen en stichtingen, naast vermaak en verbinding.

Vervolg

Het voorgestelde beleid is tot stand gekomen met inbreng van inwoners, ondernemers, omwonenden van evenementen en natuurlijk organisatoren van evenementen. Bekijk het concept-beleid via www.raalte.nl/evenementen. Praat mee tijdens het rond-de-tafelgesprek van de gemeenteraad. Ga ook naar de site voor de datum van dit gesprek.

Beoordeel dit artikel: