m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieOvernachten bij Vrienden op de Fiets ook in Heino

Overnachten bij Vrienden op de Fiets ook in Heino

Het voorjaar lonkt en we verlangen ernaar weer op pad te kunnen, lekker te fietsen of te wandelen. Voor deze actievelingen is er om te overnachten een goed alternatief voor hotels of B&B’s en dat is via de stichting “Vrienden op de Fiets”. Om te horen hoe dat gaat, stak INHEINO zijn licht op bij Riky, die al zeven jaar lang vrienden ontvangt in de bloemenbuurt in Heino.

Vrienden op de fiets

In 1984 is het initiatief ontstaan om wandelaars en fietsers onderdak te verlenen bij particulieren thuis. Inmiddels is er een organisatie met leden en zijn er meer dan 6000 logeeradressen in boerderijen, tuinhuisjes en caravans, maar ook driehoog in een stad. In Heino zijn vier adressen te vinden in de gids van Vrienden op de Fiets. Leden kunnen overal in Nederland voor € 22,50 overnachten inclusief een ontbijt. Je moet echter wel lid zijn van de stichting. Dat kost volgens de website € 8,00 per kalenderjaar.

Mensenmens Riky

Riky was al gewend om mensen in haar huis een verblijf aan te bieden. Tijdens dorpsfeesten en grote evenementen bood ze al onderdak aan mensen uit Canada, Spanje, Portugal, Hongarije enz. Ze heeft twee kamers beschikbaar voor wandelaars en fietsers. Het mooie vindt ze de grote verscheidenheid aan mensen, ieder met hun eigen verhalen. Dat leidt vaak tot gezellige, boeiende gesprekken.

Dit onderdak bieden aan gasten doet ze vooral voor de gezelligheid en de energie die voortkomt uit de ontmoetingen. En ieder is echt anders. Zo vertelt ze over een gast, die aankwam op de fiets met allemaal plastic tasjes aan zijn fiets. Een bijzonder gezicht en de volgende morgen was het een heel ritueel om alle tassen weer goed aan de fiets te krijgen om zijn tocht te kunnen vervolgen. Ook ontstaan er langdurige contacten met mensen die elk jaar met de Sallandse Wandelvierdaagse terugkomen om te slapen, maar ook om bij te praten.

De meeste mensen, die bij haar boeken komen toch voor de grote trekpleisters. Zoals fietsen of wandelen door het rijke Sallandse landschap met zijn landgoederen of voor een bezoek aan het museum Het Nijenhuis. Riky hoopt dat komende lente/zomer weer diverse gasten bij haar zullen aankomen voor een overnachting, maar ziet vooral uit naar de mooie gesprekken.

Meer informatie over Vrienden op de Fiets, https://www.vriendenopdefiets.nl/.

Als je een dag onderweg bent, is het fijn om te weten dat er een plek is om te overnachten
Na het wandelen en fietsen is het het heerlijk om te kunnen relaxen

Beoordeel dit artikel: