m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieOmheining jubileert, veertigers aan het woord

Omheining jubileert, veertigers aan het woord

De Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’, zoals de vereniging officieel heet, bestaat 40 jaar. 25 maart 1981 was de geboortedag van de vereniging.

Er broeide bij een aantal Heinoërs al een tijdje het idee om te komen tot een heemkundige vereniging. De uitgave van het door Jan Bieleman geschreven boek Heino een geschiedenis van mens en plaats (1980) heeft mede bijgedragen tot een versnelling van het proces van de oprichting. Er werd in een tijdsbestek van enkele maanden een drietal bijeenkomsten georganiseerd, waarbij belangstellenden gemobiliseerd werden en ook adviezen van deskundigen werden ingewonnen. Het besef dat de locale historie vele waarden in zich draagt en met zorg bestudeerd en gekoesterd moet worden, houdt de vereniging al 40 jaar levend.

Veertigers aan het woord in OmHeino

In de tweede helft van maart komt de eerste editie van het kwartaalblad ‘OmHeino’ uit, waarin uiteraard aandacht besteed wordt aan het jubileumjaar. In het kader van ons jubileum levert onze burgemeester Martijn Dadema een bijdrage met een verhaal over de goede herinneringen aan zijn jeugd in Heino.  

De redactie vraagt zich af of er misschien meer veertigers zijn, zoals onze burgervader, die zich in dit jubileumjaar willen wagen aan het schrijven van een bijdrage over ons dorp. Welke veertiger neemt de uitdaging aan om de pen van Martijn over te nemen en een verhaal over Heino, Laag Zuthem of Lierderholthuis te schrijven als bijdrage in een van de volgende edities van ‘OmHeino’?

Reageren? redactie@omheino.nl  

Beoordeel dit artikel: