m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieMeer woningen in centrum Heino nodig?

Meer woningen in centrum Heino nodig?

meer woningen in Heino centrum

Veel panden in centrum Heino zijn verbouwd tot woning of oude panden zijn gesloopt voor woningbouw. Recent komt daar bij de aanvraag voor de verbouw van kantoor naar (boven)woning van het pand naast Marktzicht.

Nieuwe woningen worden niet alleen gebouwd in uitbreidingslocaties, maar ook in de bebouwde kom. Sinds kort ligt er een aanvraag om het kantoor boven het magazijn van Budget Food te verbouwen tot woning. Dit is een trend die al meer dan 10 jaar zichtbaar is en het centrum van Heino steeds levendiger maakt. Ter illustratie een klein overzicht. Verbouw oude gemeentehuis, bouw woningen Marktstraat en Haarstraat, verbouwing van de oude landbouwschool tot 11 appartementen, kantoor makelaar aan de Canadastraat tot woning, extra woning bij Salouw, woningen bij en in de Mariaschool, de woningen hoek Dorpsstraat – Capellenweg, oude brandweergarage aan de Dorpsstraat etc. In totaal ca 50 woningen in 10 jaar.

In veel gevallen waren de panden niet meer in gebruik, soms vervallen en dode elementen geworden in het dorp. Die zijn er nog steeds, lege, niet gebruikte panden, mogelijk komen er nog de nodige panden bij.  In het centrum wil je graag winkels, horeca en werkplekken die bijdragen aan de levendigheid van het centrum. Maar we moeten reëel zijn, winkels komen er niet bij, horeca en werkplekken misschien.

Wonen in centrum Heino is inmiddels een goed alternatief, zeker voor jongeren.

Beoordeel dit artikel: