m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieMariënheem woedend over het niet doorgaan veiligheidsmaatregelen N35

Mariënheem woedend over het niet doorgaan veiligheidsmaatregelen N35

In Heino gaan de voorgenomen veiligheidsmaatregelen aan de N35 door. Maar juist in de kern die de meeste hinder ondervindt en waar de situatie het meest onveilig is, worden de maatregelen geschrapt.

De gemeente Raalte is ook tegen het schrappen van de veiligheidsmaatregelen, maar dat heeft geen effect gehad. Na overleg om te kijken of er nog een oplossing is, concludeert de verkeerscommissie van Plaatselijk Belang Mariënheem dat de jarenlange samenwerking met RWS en de provincie tot niets heeft geleid. Het geld is het belangrijkste stelt Mariënheem en niet de veiligheid.

RWS schrijft

Er is besloten om de maatregelen in Mariënheem af te laten vallen. “Uit onderzoek naar de effecten op verkeersveiligheid, de leefbaarheid (oversteekbaarheid, barrièrewerking) en de bereikbaarheid blijkt, dat de kosten niet te verantwoorden zijn, ondanks het relatief hoge aantal weggebruikers. Bovendien wordt in de verkenning N35 Wijthmen-Nijverdal onderzoek gedaan naar een rondweg van de N35 bij Mariënheem”.

Omdat deze bajonetkruispunten niet doorgaan maar de wens er wel is om op korte termijn ook in Mariënheem de verkeersveiligheid te verbeteren, worden kleinschalige en tijdelijke maatregelen onderzocht om de verkeersveiligheid hier op de korte termijn toch te verbeteren.

Plaatselijk Belang stelt dat “dit zijn oplossingen die eerder onderzocht zijn en het probleem niet oplossen”.

Alle maatregelen in Marienheem zoals in west, zijn geschrapt

Komende jaren worden de plannen gemaakt door jawel RWS voor de ongelijkvloerse aansluitingen in Heino Noord en Zuid. Dat wordt spannend als we straks in Heino tunnels willen in plaats van de goedkopere viaducten.

Beoordeel dit artikel: