m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieIs er nog hoop voor inwoners Huis ter Heijne?

Is er nog hoop voor inwoners Huis ter Heijne?

Na de uitspraak van het faillissement van het Zorgbedrijf Ontzorgd Wonen is de curator op zoek naar overname kandidaten van de vier zorglocaties waaronder Huis ter Heijne in Heino. Geen van de mogelijke kandidaten wilde alle vier de locaties overnemen. Inmiddels is er voor 2 locaties een koper en wordt de kleinste locatie in Wassenaar gesloten. Resteert nog Huis ter Heijne. De curator is nog in gesprek met de laatste overnamekandidaat.

Hoe verder?

Wat het nog lastig maakt is dat het gebouw eigendom is van Woningcorporatie Habion. Zorgbedrijf Ontzorgd Wonen huurde het pand en leverde tot voor kort zowel de huisvesting als de zorg. De overname kandidaat moet dus ook huren en de zorg leveren. Of de bewoners huren rechtstreeks van Woningcorporatie Habion en kopen de zorg in van een nieuwe partij.

De vraag is of er geen lokale partij is zoals Het Zand en Carinova die de zorg kan organiseren en/of leveren. Op termijn zou overname van het pand door Salland Wonen en Woonzorg Nederland voor meer continuïteit en lokale betrokkenheid kunnen zorgen. Dan kan er via samenwerking meerwaarde worden bereikt. Het is tenslotte een unieke locatie met diverse vormen van zorg nabij.

Intussen dreigt uitplaatsing voor 1 februari

Alle bewoners hebben een brief ontvangen die tot grote onrust leidt. Uitplaatsing je moet er niet aan denken, maar het komt steeds dichterbij. Een van de betrokkenen, een zoon van één van de inwoners schreef ons een korte brief uit Canada met de vraag, kan de Heinose gemeenschap of de gemeente er niets aan doen. Formeel niet, maar informeel kan de gemeente partijen vragen zich in t zetten voor het behoud van deze woonlocatie voor ouderen met een zorgvraag.

Beoordeel dit artikel: