m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieHuis ter Heijne bewoners hebben eerste vaccin gekregen

Huis ter Heijne bewoners hebben eerste vaccin gekregen

Het heeft even geduurd vanwege alle vaccinatieprotocollen en de stagnatie door wijziging van de vaccinatie volgorde.  Maar dan zijn op woensdag de 17e februari toch de eerste prikken bij de bewoners gezet.

Locatiemanager Bas de Man stelde min of meer opgelucht te zijn dat het nu voor elkaar is.  Immers, zolang niet iedereen is gevaccineerd blijft het onmogelijk voor iedereen te functioneren zoals je wil dat het zou moeten. Om nog maar niet te spreken wat bewoners ontzegd moet worden vanwege het organiseren van een veilige omgeving. Het personeel was al eerder gevaccineerd.

“Huisartsenpost Zwolle (Medrie) kwam naar onze Heinose locatie om het Moderna vaccin te injecteren en het was mooi om te zien hoe zorgvuldig het toedienen is gebeurd. De hele prik-operatie was af en toe een beetje spannend voor een enkeling maar bovenal gaf het een feestelijk gevoel bij de bewoners. Wat fijn dat men over een poosje weer kan gaan en staan waar men wil. Over drie à vier weken volgt de tweede vaccinatie, waarna de bewoners voor zover mogelijk beschermd zullen zijn.”

Winter Wonderland in en rond Huis ter Heijne

Heel veel mensen hebben genoten van het weekje echte winter in Nederland en dat was bij Huis ter Heijne niet anders. Buiten was het mooie weiland voor het huis ’s ochtends opeens onder een prachtig sneeuwbed verstopt: aanleiding voor de creatievelingen in huis om die winterse sfeer naar binnen te brengen. Zaterdag werd het huis compleet omgetoverd tot Winter Wonderland. Witte boompjes, open haardhout compleet met bijl, een winterse menukaart, ski’s, muziek, fakkels (buiten), sneeuwpoppen op de ramen, pinguïns, vuurkorven, sneeuwschuif, lantaarn, slee en de onvermijdelijke koek en zopie, wat een geweldige sfeer gaf dat allemaal. Maar wel lekker warm binnen blijven.

Beoordeel dit artikel: