m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieHeinose webshop PSikhouvanjou levert wereldwijd

Heinose webshop PSikhouvanjou levert wereldwijd

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-50-1024x99.png

Deze webshop is dan bij uitzondering wel redelijk bekend in Heino, wellicht vanwege de grote letters aan het pand. De eigenaresse, Coretty Wierdsma is een bekende naam in het dorp en ook de medewerkers komen uit de omgeving. Twee verhuizingen tenslotte bleven ook niet onopgemerkt. In 2008 startte ze het bedrijf thuis op en sinds 2017 huist deze al maar uitdijende webshop in het huidige grote pand achter op het Heinose industrieterrein.

De webshops en de artikelen

Coretty geeft aan dat PSikhouvanjou de consumententak bedient en dat Petit Monkey het zakelijke deel van de klandizie voorziet van artikelen. Die laatste uitbreiding is dan dankzij de grootte van dit pand mogelijk of, beter gezegd, de logische stap vooruit.

Beide shops bieden nagenoeg alle denkbare babybenodigdheden aan via de sites. Voor kinderen in alle leeftijden zijn vele speel- en/of cadeau artikelen daar overzichtelijk uitgebeeld. In totaal worden er circa 4000 artikelen aangeboden.

Op de site valt het brede assortiment op: niet alleen traditioneel met nadruk op kwaliteit en veiligheid, ook valt de keuze op maximaal eco-verantwoord baby- en kinderspeelgoed. Mooi voorbeeld is de vegan wasco. Kleurenvariëteit wordt nagestreefd met als uitgangspunt (zoals bij alles) de eigentijdse beleving van kinderen. Want uit de teksten wordt wel duidelijk dat er een eigen filosofie ten grondslag ligt aan de keuzes.

Verkopen over de hele wereld?

“De consumentenverkoop richt zich vooral op Nederland en België, Petit Monkey gaat met grote aantallen de hele wereld over, naar winkels en (groot-)handelaren. Mensen verkijken zich vaak op de webshophandel omdat er geen fysieke winkel bij zit. De processen moeten top geregeld zijn. Dat begint al met de site: elk artikel moet met foto, tekst en prijs correct vermeld staan en kan pas besteld worden als de artikelen daadwerkelijk in voorraad zijn. Voorraad en site moeten perfect op elkaar afgestemd zijn, om nee-verkopen te voorkomen. Verpakken en orderbeheer moet gecontroleerd en systematisch verlopen. Post NL brengt het op de plek. Intercontinentale zendingen gaan via Rotterdam.”

Een kijkje in de hal geeft een beeld van de omvang; ruim twee meter hoog gestapelde dozen staan in lange rijen gereed voor de Petit Monkey klanten. Die moeten natuurlijk in hoeveelheden afnemen al hoeft dat niet per se met hele dozen tegelijk, dat is afhankelijk van het artikel.

Het gesprek kantelt naar vervoer op zee en corona: “niet alleen fysieke winkels hadden last van corona, bedrijven als de onze ook. Zo lag in 2020 de Chinese productie maandenlang stil en dus stokte de aanvoer. Later lag ook de rest van de wereld stil met als gevolg dat zeecontainers niets lagen te doen in de Europese havens: dus nog geen aanvoer. In veel landen waren fysieke winkels -klanten van ons- gesloten, dus ook minder handel.”

In China inkopen lijkt toch omslachtig en ingewikkeld gezien taal, kwaliteitseisen en vervoer?

Coretty blijkt daar niet meer warm of koud van te worden. Met haar jarenlange Wibra ervaring weet ze hoe hier en in China de hazen lopen. “Je sluit valkuilen en onbetrouwbare partijen uit. Je eist bepaalde kwaliteit en je gaat alleen in zee met fabrikanten die dat aankunnen. Ik kies alleen artikelen waarvan ik weet dat die het goed gaan doen, dus geen uitstapjes naar het avontuurlijke. Bij het invoeren komen dan nog het inklaren, BTW en de vervoerspapieren kijken maar ook dat is routine.”.

Wanneer ga je weer uitbreiden?

“O nee, geen denken aan. Dit gaat mooi zo, klein team, 7 dagen per week in bedrijf met ook oproepkrachten, het is overzichtelijk en dus beheersbaar. Als het moet, kunnen de rijen dozen nog iets hoger” zegt Coretty ter afsluiting, met een glimlach.

Beoordeel dit artikel: