m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieGroen Klimaatplein GroenRijk Raalte officieel geopend

Groen Klimaatplein GroenRijk Raalte officieel geopend

Inspiratie opdoen voor een groenere tuin? Dat kan vanaf vandaag bij GroenRijk Raalte. Met tips, voorbeelden en leuke acties kan iedereen aan de slag om wateroverlast en extreme hitte in de tuin te voorkomen en de tuin aantrekkelijker te maken voor vogels, bijen en andere dieren.

Het Groene Klimaatplein is officieel geopend door Johnny Holtkuile van GroenRijk Raalte, wethouder Jacques van Loevezijn van de gemeente Raalte en bestuurder Hans Wijnen van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Johnny Holtkuile: “Wij zijn blij dat we het tweede Groene Klimaatplein van Overijssel mogen openen. Mensen zijn steeds bewuster met het klimaat en met groen bezig. Wij vinden het belangrijk om ons steentje daaraan bij te dragen.”

Groen Samen Doen

Lokale groenondernemers werken samen met de gemeente Raalte aan de Groen Samen Doen-weken. De Welkoop in Heino en Raalte en Zuid Oost Salland in Heeten hebben tijdens deze weken een tijdelijk groenplein. De Groen Samen Doen-weken bestaan uit verschillende ludieke acties en wedstrijden om alle inwoners van de gemeente op een gemakkelijke manier een eerste stap te laten zetten om de tuin te vergroenen. Zo kunnen inwoners en bedrijven een gratis boom of struik aanvragen, hun gewipte tegels uit de tuin gratis laten ophalen door de tegelophaalservice of meedoen aan de Groenste Buren Challenge.

Omgaan met extremer weer, minder stenen, meer groen

Een groene tuin zorgt er ook voor dat de kans op wateroverlast, extreme droogte en hitte vermindert. Bestuurder Hans Wijnen: “Het klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden en onze omgeving is daar niet op ingericht. Daarom neemt het waterschap en ook de gemeente stappen en inwoners kunnen helpen door in hun eigen tuin aan de slag te gaan. Door minder stenen en meer groen in tuinen, zorgen we er samen voor dat overlast van regenwater, droogte en hitte minder wordt.”

De Groen Samen Doen-weken zijn van 16 oktober t/m 13 november.

Meer over de acties tijdens deze weken vind je op www.raalte.nl/groensamendoen.

Beoordeel dit artikel: