m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieDe Tippe 7 maart open, een vroege lente

De Tippe 7 maart open, een vroege lente

Wat een bijzondere situatie buiten zwemmen in maart. Het zwembad de Tippe gaat op 7 maart om 9 uur open. Als je 13 jaar en ouder bent kun je banen zwemmen in het wedstrijdbad. Dankzij het initiatief van Vrienden van de Tippe en de medewerking en inzet van Sportbedrijf is dit mogelijk.  Voor de periode van 7 maart tot 25 april kun je losse kaarten reserveren via www.sportbedrijfraalte.nl. Het zomerseizoen start 25 april.

Openingstijden

Zwemmers van 13 jaar en ouder zijn van harte welkom om banen te komen zwemmen. Het wedstrijdbad van De Tippe is van 7 maart tot 25 april open van maandag van 13 tot 17 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 8 tot 12 uur en 13 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 9 tot 12 uur (bij veel animo kunnen we de openingstijden uitbreiden). Je kunt 45 minuten zwemmen, je start op het hele uur en er is 15 minuten om te wisselen. Tickets kosten € 5,- per keer.

Tickets

Tickets moet je vooraf reserveren en kun je aan de kassa van De Tippe betalen per pin. Je kunt 1 week van tevoren een plekje reserveren. Reserveren kan niet telefonisch of per mail. Annuleren kan uiterlijk tot 2 uur van tevoren telefonisch via (0572) 760 600 of per mail info@sportbedrijfraalte.nl. Badenkaarten of abonnementen van Zwembad Tijenraan en De Tippe zijn niet geldig voor banenzwemmen in De Tippe tot 25 april.

Omkleden

Omkleden kan in partytenten die buiten staan. Het is handig om je zwemkleding alvast onder je kleding aan te hebben en een badjas voor na afloop mee te nemen. Naderhand kun je je in de partytenten (opgesplitst in mannen- en vrouwengedeelte) weer aankleden. Na afloop van het zwemmen krijg je een thee/koffie ‘to go’ zodat je lekker even op kunt warmen. Toiletten zijn beschikbaar.

Watertemperatuur

Het water is verwarmd tot een richttemperatuur van 22 graden Celsius. Bij nachtvorst kan het bad ’s ochtends net onder die temperatuur zijn. Het gebruik van een wetsuit en een badmuts wordt aangeraden, maar is niet noodzakelijk.

Als het bad wordt leeggepompt, dan is het nodig de waterdruk te verlagen via bronbemaling. Het laat zien dat het openstellen van het bad na de winter meer is dan het water op temperatuur brengen. Zie onderstaande foto’s.

Het gras wordt beschermd voor het zware transport
De pomp voor de bronbemaling
Bronbemaling om leegpompen zwembad mogelijk te maken

Beoordeel dit artikel: