m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieBuurtbus Heino hervat na 51 weken!! haar dienst

Buurtbus Heino hervat na 51 weken!! haar dienst

Na bijna een jaar stilstand gaat de buurtbus weer rijden van Heino naar Zwolle-Zuid via Lierderholthuis en Laag Zuthem. De dienst wordt hervat op maandagmorgen 8 maart.

De achtergronden van deze langdurige stilstand zijn gelegen in het feit dat een kleine bus zonder extra veiligheidsmaatregelen meer coronagevaar oplevert voor passagiers en vrijwillige chauffeurs van wie het merendeel 65+ is. Na al een lang traject met o.a. TNO-veiligheidsonderzoek en inbouw van apparatuur gingen ook ineens de (MBO- en HBO-) scholen dicht. Aangezien de meerderheid van onze passagiers scholieren en studenten zijn stelde Keolis voor de hervatting van de diensten verder uit te stellen.

Nu de bus uitgerust is met HEPA-filter, extra afzuigventilator en spatscherm, kunnen de passagiers weer veilig vervoerd worden. Onze chauffeurs zagen uit naar de heropstart van de dienstregeling en zijn blij weer aan de slag te kunnen.

Vanwege een wat beperkter aantal chauffeurs beginnen we nu meteen met de zomerdienstregeling. Dit houdt in dat de bus rijdt van 07.39 u tot 19.19 u. De laatste bus van station Heino vertrekt daar dus om 19.00 u en gaat tot Laag Zuthem.

Verder is van belang dat:

-het dragen van een mondmasker verplicht is in het openbaar vervoer dus ook in de buurtbus.

-dat de prijzen van de losse kaartjes helaas weer is verhoogd. Voor uitgebreide informatie over de vervoersbewijzen en tarieven zie: www.buurtbusheino.nl

Beoordeel dit artikel: