m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieGemeente ontving al 75 reacties op plan “Molenweg”

Gemeente ontving al 75 reacties op plan “Molenweg”

Volgens projectleider Nienke Spiegelenberg van de gemeente Raalte zijn er al 75 overwegend enthousiaste reacties ontvangen op het plan “Molenweg”, waaronder die van Plaatselijk Belang Heino. Je kunt overigens ook nog reageren en wel tot 31 december a.s. via https://www.raalte.nl/woningbouw-heino

“Molenweg” is het plan waar de komende jaren gebouwd gaat worden in en voor Heino. De vraag is, of dit plan qua karakter past bij Heino, bij de woningvraag en of het plan voldoende toekomstgericht is. Door de ligging is het plan ook beeldbepalend voor dit deel van Heino. Voldoende redenen om je hierin te verdiepen en je mening te geven. Dat geldt ook voor de naam, want wat wordt de nieuwe naam van deze wijk? Heb je nog vragen, mis je wat, heb je ideeën, nu kun je nog reageren via het reactieformulier op bovengenoemde site.

Plaatselijk Belang Heino reageert positief

Inmiddels heeft ook Plaatselijk Belang Heino gereageerd. Het bestuur is blij met de nieuwe bouwmogelijkheden en hoopt op een snelle realisatie ervan. Een goed proces met veel betrokkenen met als resultaat een gemêleerd aanbod van woonmogelijkheden en een groene uitstraling.

Plaatselijk Belang heeft nog wel drie aandachtspunten voor de uitwerking, namelijk:

  1. Graag aandacht voor een mooie mix van groen en bebouwing aan de randen, die zorgt voor een mooie aansluiting op het landelijk gebied;
  2. Aandacht bij de uitwerking voor veilige fiets- en voetgangersoversteekplaatsen op de Molenweg in combinatie met het terugbrengen van de maximum snelheid op deze weg.
  3. Aandacht voor mogelijkheden tot wandelen en een eventuele aansluiting op landelijk gebied en het achtergelegen Old Heino.

Beoordeel dit artikel: