m
Populaire berichten
Volg ons
Pagina’s
HomeGeen categorieAart Camperinbouw, een topper in zijn branch

Aart Camperinbouw, een topper in zijn branch

Zo’n kop kan eigenlijk niet want Sallanders zijn bescheiden. Bij “Aart Camperinbouw” voert de Sallandse mentaliteit de boventoon. Ondernemend, ambitieus, een luisterend oor en… oog voor nieuwe ontwikkelingen.

Maar het is niet zo makkelijk als het klinkt. Als we bij Aart op bezoek zijn wijst hij op de rijen met ordners van bestelde en niet geleverde onderdelen. De Coronacrisis leidt ook voor Aart en zijn collega’s tot kopzorgen. Toch hebben Aart en zijn medewerkers het vertrouwen dat het straks wel goed komt. Een positieve instelling.

Hoe het begon

In de werkplaats van Volkswagendealer in Zwolle is hij verliefd geworden op het merk en speciaal de bestelbussen. Ze zitten goed in elkaar, echte werkpaarden en zijn niet stuk te krijgen. Nadat hij voor zichzelf een camper bouwde in een gestripte volkswagenbus ontstond de passie. Zo bouwde hij  de jaren daarna de een na de andere camper. Al snel kwam de vraag kun je voor mij ook geen camper bouwen. Daardoor volgde in 1994 de stap om het garagebedrijf vaarwel te zeggen en een eigen bedrijf te beginnen, “Aart Camperinbouw”.

De ontwikkeling

Inmiddels is het bedrijf onvergelijkbaar met dat van de beginjaren. Was de bouw vroeger maatwerk inmiddels hebben ze vijf modellen ontwikkeld en de doorlooptijd teruggebracht van zo’n 3 maanden tot drie weken. Dat kan door te investeren in topmachines, computergestuurd (CNC) zaag en freesmachines. Hiermee maken ze veel onderdelen in serie en op voorraad en wordt het bouwen steeds meer het in elkaar zetten van een bouwpakket. Inmiddels werken ze met 10 gedreven vakmensen inclusief Aart zijn zoon Arne. Samen bouwen en verbouwen ze jaarlijks 100 campers.

De erkenning

Vakmensen willen graag bij hem werken vanwege het product, de ruimte die ieder krijgt en het team. Zij zorgen voor vernieuwing en topkwaliteit. Dat wordt gezien door de klanten en de vakwereld. Kers op de taart is na twee jaar doorlichten van het bedrijf, het toekennen van het keurmerk Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC). Iedere camper die de deur uitgaat is automatisch goedgekeurd.  Aart is daarmee de eerste camper fabrikant van Nederland.

De toekomst

Inmiddels is Aart al heel wat jaartjes bezig en wil hij wel eens zelf wat meer reizen, wat meer afstand nemen, maar gaat dat ook lukken? Vol enthousiasme vertelt Aart over zijn laatste aanwinst, ultra moderne spuitkoppen voor polyester. Hij kon bieden op de inboedel van BIOD caravanbedrijf inclusief nog twee af te bouwen caravans, de mallen, producten van een topontwerper. Tja en dan ziet hij weer kansen, gaan zijn ogen glimmen en ontvouwt hij de nieuwste plannen en ideeën. Maar wel samen met anderen en onafhankelijk van zijn eigen Camperbedrijf.

Ook al is Aart 64 jaar, hij gaat niet met pensioen.  Stilzitten? Ondenkbaar.

Beoordeel dit artikel: